„Малкият принц” от Бродуей гостува в България през януари

В пет представления класическият роман на Екзюпери ще оживее пред българската публика в грандиозен спектакъл

След разпродадени представления в Париж, Сидни, Дубай i отбелязвайки 80-ата годишнина от издаването на една от най-продаваните и превеждани някога книги, спекаткълът „Малкият принц”, прочутата постановка на Бродуей, идва в София с пет представления на 12, 13 и 14 януари 2024г, в зала 1 на НДК. Българската публика ще види театрален спектакъл с танци, въздушна акробатика и новаторска технология на видео мапинг, която вдъхва живот на класическата история на Антоан дьо Сент-Екзюпери, обичана от няколко поколения читатели по целия свят. „Малкият принц” е преживяване за малки и големи – спектакъл за цялото семейство.

„Вълнуващо и спиращо дъха!”, коментира за него CNN. „Вечната класическа история вече е превърната в световно грандиозно шоу на живо.” „Зашеметяващ спектакъл”, пише за него Le Figaro, „магическо” и „първокласно” го наричат френските медии.

Продуциран от Broadway Entertainment Group, „Малкият принц” оживява в магичен първокласен театър, в зрелищна и вълнуваща постановка, включваща съзвездие от завладяващи герои, великолепни декори и цветни костюми. Спектакъл, включващ ярка вселена от танци, музика, прожекции и акробатика. Публиката се потапя в модерна сценична продукция, събрала актьори от различни националности, която пленява сърцето и предизвика въображението.

Творческият екип на „Малкият принц”, носител на множество награди, се ръководи от режисьора и хореограф Ан Турние, с адаптация на либретото и сърежисура от Крис Мурон, оригиналната музика от Тери Трък, асистент хореография на Ноели Борделе, видео дизайн от Мари Джумелин, дизайнер на костюмите е Пеги Хусет, дизайн на осветлението - Стефан Фрич, звуков дизайн - Тристан Висколиози, видеопрожекция – Етиен Босар, грим и прическа - Кармен Арбуес Миро и реквизит - Орели Гандильон.

Директорът Ан Турние казва: „Вълнуваме се, че нашият екип ще продължи световното пътешествие на „Малкият принц” и до България. По време на пътуването си „Малкият принц” споделя послания за човечност с многото различни хора и култури, които среща. Радваме се да донесем неговата история за приятелството, самотата, любовта и грижата за другите и за нашата планета.”

Цели поколения по света обичат „Малкият принц”, научил ни че „същественото е невидимо за очите”. Литературният феномен е продаден в зашеметяващите 200 милиона копия, преведен е на 250 езика, превръщайки се във втората най-превеждана книга в съвременната история на литературата.

Елате да видите тази красива адаптация на вечната класика. Представленията на „Малкият принц” са на 12 януари 2024 от 20:00ч, на 13 януари 2024 от 15:00 и от 20:00ч. и на 14 януари 2024 от 15:00ч.

Билети се продават в ситемата на Eventim и на касите на НДК. Деца до 𝟒 години влизат без билет в случай, че споделят място с родител.