Михалис Хаджиянис се завръща

След дълга пауза суперзвездата на гръцката музика идва за концерт на Античния театър

Благодарение на многобройните хитове и платинени албуми Михалис Хаджиянис бързо се превърна в най-популярния певец и автор на песни на гръцката музикална сцена. Той е и един от най-прочутите през последното десетилетие гръцки изпълнители в света, гостувал в България многократно с напълно разпродадени концерти. Този път Михалис Хаджиянис се завръща с концерт на Античен театър в Пловдив на 8 юли.

Независимо дали е енергичен рок, фънки груув или неговите нежни и прочувствени балади – най-красивият общ знаменател в песните на Хаджиянис е трогателното, личното, което изразява и предава на публиката. Той е артист, който трансформира меланхолията и надеждата на традиционната гръцка музика толкова стилно и завладяващо в музикален език, разбираем за публиката по целия свят.

Михалис Хаджиянис е родом от Никозия, Кипър. Завършил е Кралския колеж в Лондон със специалност пиано и китара. През последните 20 години създава собствена идентичност с чувствената си музика. Сътрудничи си с някои от най-важните гръцки артисти сато Харис Алексиу, Йоргос Даларас, Димитра Галани, Гликерия и други. Изнесъл е стотици концерти в Гърция, родния си Кипър, цяла Европа, от Северна Америка до Австралия и Южна Африка. Продажбите на албумите му надхвърлят 30 млн. копия.

През 2004г. във Варшава Хаджиянис представлява Кипър на официалната церемония, с която се отбеляза присъединяването на 10 нови страни към Европейски съюз. И същата година участва закриването на Олимпийските игри в Атина.

Концертът на Михалис Хаджиянис е на 8 юли 2024г, Античен театър, Пловдив. Билети се продават в системата на Eventim.