ХИТЪТ OT УЕСТ ЕНД И БРОДУЕЙ „ФАНТОМЪТ НА ОПЕРАТА“ ИДВА В СОФИЯ

Α

Поради огромния интерес и разпродадени първоначално обявените шест дати, организаторите от BG Sound Stage обявяват осем нови представления от 16 до 21 април 2024г., в зала 1 на НДК.

Спектакълът е признат за една от най-красивите и зрелищни подукции в историята, гледан от над 160 милиона души в 186 града по света, игран на 19 различни езика. „Най-големият хит на Бродуей” и „Триумф на шоуто” пишат за него медиите.

Българската публика ще види оригиналната лондонска и нюйоркска продукция на Камерън Макинтош. Това е най-дълго играният спектакъл на Бродуей, повече от 35 сезона с невероятните 14 000 представления. Носител е на над 70 престижни театрални награди, включително седем награди „Тони” и четири награди „Оливие”.

Актьорският състав, който ще дойде в България, включва Надим Нааман в ролята на Фантома, Хариет Джоунс и Джорджа Уилкинсън (Кристин), Лара Мартинс (Карлота), Валери Кутко (Мадам Гири) и др. с диригент д-р Джон Ригби.

Хипнотизиран от таланта и красотата на млада актриса – Кристин, Фантомът я примамва за свое протеже и силно се влюбва в нея. Без да знае за любовта на Кристин към Раул, манията на Фантома предизвиква драматичен обрат на събитията, в който се сблъскват ревност, лудост и страсти.

Със 100-членния си състав от актьори, музиканти и симфоничен оркестър, спиращи дъха пейзажи, смайващи сценични ефекти и повече от 230 костюма „Фантомът на операта” представя на публиката едни от най-известните и вълнуващи мелодии на Андрю Лойд Уебър като „The phantom of the Opera”,„Think of Me” и „Music of the Night”. Оригиналният запис на лондонския актьорски състав става първият в британската музикална история, изкачил се до №1 в класациите, като с продадените над 40 млн. копия по целия свят се превръща в най-продавания запис на мюзикъл за всички времена.

https://www.youtube.com/watch?v=OEJrSPIQEpg

„Фантомът на операта” идва в София по споразумение с Really Useful Group. Това е оригиналната лондонска и нюйоркска продукция на Камерън Макинтош. Really Useful Group е компания на Андрю Лойд Уебър, която продуцира и популяризира неговата музика по цял свят, включително едни от най-успешните и най-дълго играни мюзикъли като „Фантомът на операта”, „Котките”, „Исус Христос Суперстар”, „Евита”, „Sunset Boulevard”.

Представленията на „Фантомът на операта” са от 11 до 14 април 2024 година в София, зала 1 на НДК. Билети се продават в мрежата на Eventim.

CREATIVES: Composer, Book, Co-orchestrator: ANDREW LLOYD WEBBER Lyrics: CHARLES HART Book & additional Lyrics: RICHARD STILGOE Original London Production by Cameron Mackintosh and The Really Useful Theatre Company Limited Director: STEPHEN BARLOW Choreographer: EWAN JONES Music Supervisor: RICH MORRIS Designer: ANDREW RILEY Lighting Designer: HOWARD HUDSON Sound Designer: ADAM FISHER Hair & Makeup: LARS CARLSSON